Kančí kýta na zázvoru
65 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 250gramůSlanina vepřová
- 300gramůCibule
- 20gramůZázvor celý
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 2gramyZázvor mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 600gramůBramborový knedlík
- 1gramTymián sušený
- 1kusMasox
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme, zbytek nakrájíme na kostičky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, přidáme nové koření, bobkový list, tymián, nastrouhaný zázvor, polijeme rozpuštěným máslem a necháme chvíli uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přihodíme 1 kostku masoxu, přisypeme cibuli, česnek, kostičky slaniny, mletý zázvor a pečeme za občasného podlévání doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu vypečeme na tuk, posypeme mletou paprikou, přilijeme vodu, provaříme a dusíme, dokud šťáva nezůstane jen přírodní, voňavá po zázvoru.
- 2Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.