Kančí kýta pečená s ananasem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
425 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu vcelku odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečeným tukem. Přibližně po půl hodině přidáme kostičky ananasu z kompotu i s trochou šťávy a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a na talířích přelijeme výpekem z pekáčku. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.