Kančí kýta pečená v zelí

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.
  • 2
    Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.
  • 4
    Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.