Kančí kýta pečená v zelí
70 min.
Ingredience
- 800gramůKančí kýta
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 2kusyCibule
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 300mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.
- 2Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.
- 3Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.
- 4Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.