Kančí kýta se šípkovou omáčkou
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2litryVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1hrnekMarmeláda šípková
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1kusJalovec
- 1kusKančí kýta
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceKřen
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3637 kcal
Bílkoviny
224 g
Tuky
38 g
Sacharidy
209 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout.
- 2Omáčku připravíme, že do šípkové zavařeniny přidáme smetanu, mouku, vývar z kýty a cukr.
- 3Za stálého míchání uvaříme.
- 4Kýtu nakrájíme na plátky, posypeme strouhaným křenem a se šípkovou omáčkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.