Kančí kýta v kokosu
62 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKančí kýta
- 45lžicOlej rostlinný
- 1kusFeferony
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKokos čerstvý
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
381 mg
Cukr
692 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, zázvor a kokos nastrouháme.
- 2V misce promícháme cibuli, olej, feferonku, česnek, zázvor, kokos, kurkumu, sůl, kmín, pepř a dobře směs promícháme.
- 3Kančí plec potřeme marinádou a necháme alespoň hodinu marinovat. Poté maso vložíme do pekáče s vodou a v předehřáté troubě upečeme. Během pečení maso poléváme výpekem.
- 4Kýtu servírujeme jemně nakrájenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.