Kančí maso dušené v pivě
90 min.
Ingredience
- 250gramůSlanina vepřová
- 60gramůSádlo škvařené
- 250gramůCibule
- 250gramůZelenina kořenová
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 40gramůHořčice
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 100gramůChléb celozrnný žitný
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 1gramTymián sušený
- 2gramyKmín drcený
- 900gramůKančí kýta
- 480gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
37 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme.
- 3Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.