Kančí maso dušené v pivě

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
37 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme.
  • 3
    Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.