Kančí pečeně na česneku se smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
273 mg
Cukr
69 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu vcelku odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme, druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme. Přiložíme maso, osolíme, opepříme, povrch polijeme trochou másla z pekáčku, potřeme prolisovaným česnekem, zbytek česneku dáme do pekáčku, zakápneme octem a dáme péct. Podle potřeby podléváme vodou.
  • 2
    Upečené maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.