Kančí pečeně na česneku se smetanou
80 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 30mililitrůOcet vinný
- 3gramyPepř černý mletý
- 900gramůKančí kýta
- 180gramůAnglická slanina
- 480gramůKnedlíky bramborové
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůMáslo čerstvé
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
273 mg
Cukr
69 mg
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu vcelku odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme, druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme. Přiložíme maso, osolíme, opepříme, povrch polijeme trochou másla z pekáčku, potřeme prolisovaným česnekem, zbytek česneku dáme do pekáčku, zakápneme octem a dáme péct. Podle potřeby podléváme vodou.
- 2Upečené maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.