Kančí pečeně přírodní

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
875 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na tenké plátky, česnek prolisujeme. Do pekáčku vlijeme rozehřáté sádlo, dno vysteleme plátky slaniny, posypeme česnekem, na něj vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem. Podlijeme troškou vody, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme téměř do měkka. Pekáček odkryjeme, podle potřeby podlijeme, dopečeme odkryté. Podléváme minimálně, aby v pekáčku zůstala jen přírodní vypečená šťáva.
  • 2
    Plátky masa upravíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.