Kančí pečeně přírodní
70 min.
Ingredience
- 900gramůKančí kýta
- 40gramůSádlo škvařené
- 200gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 3gramyJalovec
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na tenké plátky, česnek prolisujeme. Do pekáčku vlijeme rozehřáté sádlo, dno vysteleme plátky slaniny, posypeme česnekem, na něj vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem. Podlijeme troškou vody, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme téměř do měkka. Pekáček odkryjeme, podle potřeby podlijeme, dopečeme odkryté. Podléváme minimálně, aby v pekáčku zůstala jen přírodní vypečená šťáva.
- 2Plátky masa upravíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.