Kančí plátky s trnkovou omáčkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.
  • 2
    Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.