Kančí plátky s trnkovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 2gramyJalovec
- 1gramTymián sušený
- 200gramůTrnky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůMarmeláda rybízová
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůSolamyl
- 20gramůMed včelí
- 600gramůBrambory vařené
- 1decilitrVoda pitná
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.
- 2Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.
- 3V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.