Kančí plec s passatou
145 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 160gramůMrkev kořen
- 160gramůCibule
- 300gramůCeler řapíkatý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůJalovec
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800mililitrůVíno bílé
- 50gramůPancetta
- 10gramůChilli koření mleté
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 700gramůPassata (drcená rajčata)
- 60gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno.
- 2Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu mrkve, cibule a celeru, zalijeme polovinou bílého vína, okořeníme mletým jalovcem, solí, mletým pepřem, přidáme lístky šalvěje, promícháme a necháme marinovat přes noc.
- 3Do hrnce nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přisypeme pancettu, mleté chilli koření, orestujeme, přidáme zbylé poloviny cibule, mrkve, celeru, osmahneme, přidáme kostky masa bez marinády a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Přilijeme zbytek vína a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Přidáme passatu, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a velmi zvolna dusíme hodinu a půl. Během dušení podléváme vodou.
- 4Maso i s passatou rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.