Kančí ragú se šípkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2kilogramyKančí maso
- 200gramůCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 50gramůPovidla švestková
- 100gramůŠípky sušené
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžíceBobkový list
- 1lžíceJalovec
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1litrVíno červené
- 100gramůSádlo syrové
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůJíška instantní
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso nakrájíme na větší kousky, celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu tři minuty opékáme.
- 2Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka.
- 3Nakonec šípky rozmixujeme na protlak. K zelenině přidáme povidla, rozmixovaný šípek a koření. Vše poté na pánvi lehce povaříme. Jakmile zelenina změkne, přidáme jíšku a smetanu na zahuštění. Případně ještě dochutíme kořením.
- 4Maso potřeme ze všech stran solí a pepřem, dáme na pánev spolu se sádlem a opečeme. Po pěti minutách přilijeme víno a opékáme doměkka.
- 5Maso nakonec zalijeme připravenou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.