Kančí ragú se šípkovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso nakrájíme na větší kousky, celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu tři minuty opékáme.
  • 2
    Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka.
  • 3
    Nakonec šípky rozmixujeme na protlak. K zelenině přidáme povidla, rozmixovaný šípek a koření. Vše poté na pánvi lehce povaříme. Jakmile zelenina změkne, přidáme jíšku a smetanu na zahuštění. Případně ještě dochutíme kořením.
  • 4
    Maso potřeme ze všech stran solí a pepřem, dáme na pánev spolu se sádlem a opečeme. Po pěti minutách přilijeme víno a opékáme doměkka.
  • 5
    Maso nakonec zalijeme připravenou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.