Kančí roláda na česneku
130 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 15gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůČesnek
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, odřežeme přebytečný tuk, nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa, naklepeme, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nebo uzený bok nakrájíme na tenčí plátky, cibuli pokrájíme nadrobno. Plát masa potřeme polovinou česneku, poklademe plátky slaniny, zavineme do rolády, povrch potřeme zbylým česnekem, ovážeme provázkem, osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přiložíme roládu, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme vodou a poleváme vypečeným tukem.
- 2Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Do výpeku v pekáčku nasypeme mletou papriku, necháme rozpustit, podle potřeby naředíme vodou zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme. Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.