Kančí roláda na česneku

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso odblaníme, odřežeme přebytečný tuk, nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa, naklepeme, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nebo uzený bok nakrájíme na tenčí plátky, cibuli pokrájíme nadrobno. Plát masa potřeme polovinou česneku, poklademe plátky slaniny, zavineme do rolády, povrch potřeme zbylým česnekem, ovážeme provázkem, osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přiložíme roládu, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme vodou a poleváme vypečeným tukem.
  • 2
    Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Do výpeku v pekáčku nasypeme mletou papriku, necháme rozpustit, podle potřeby naředíme vodou zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme. Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.