Kančí roláda plněná mletým masem
100 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKančí bok
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyKlobása vepřová
- 100gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 500gramůCibule
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 200mililitrůVoda pitná
- 120mililitrůVíno červené
- 5kusůJalovec
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
59 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.
- 2Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 3Nádivku připravíme smícháním mletého masa, vajec, klobásy, hub, mouky, soli a pepře.
- 4Na plát bůčku naneseme dobře promíchanou nádivku, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a posypeme kmínem.
- 5V pekáči na sádle orestujeme cibuli, přimícháme rajčatový protlak, přimícháme vodu a do směsi vložíme roládu. Podlijeme ji vínem, přisypeme petrželovou nať, kuličky jalovce a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
- 6Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.