Kančí závitky na víně
65 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí kýta
- 200gramůAnglická slanina
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- Na omáčku
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 180mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
580 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať nahrubo nasekáme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky slaniny. Řízky zavineme, převážeme nití a osmažíme na sádle. K závitkům přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je měkké.
- 3Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.
- 4Do šťávy přidáme žampiony, petrželovou nať, víno, sůl, pepř a smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku povaříme, zpět vložíme závitky, vmícháme máslo a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.