Kančí žlázy s vejci
45 min.
Ingredience
- 250gramůKančí žlázy
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 1gramMajoránka
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůChléb konzumní
- 20gramůSádlo škvařené
- 60gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nejlépe je nejdřív nakrájíme na tenčí plátky a blánu ostrým nožíkem odřízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, krátce osmahneme, přiložíme plátky žláz, zmírníme oheň, jakmile se žlázy osmahnou, osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme mletou paprikou a přidáme česnek. Smažíme ještě asi 10 minut. Nakonec přidáme rozklepnutá vejce, ovoníme majoránkou, rychle promícháme a když vejce ztuhnou, odstavíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.