Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce
45 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůBambusové výhonky
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůPórek
- 4kusyFeferony
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaGlutasol
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kousky. Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a suroviny promícháme. Vrch misky překryjeme potravinářskou fólii a odložíme na 30 minut do lednice.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Následovně k masu přimícháme nakrájené bambusové výhonky, drobně nakrájené feferonky spolu s česnekem. Vše přelijeme vínem, přilijeme sójovou omáčku. Dusíme přibližně 10 minut. Před dokončením dušení do masové směsi přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chutě jídlo osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme se sporáku.
- 3Hotové jídlo podle porci rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.