Kantonské nudle
50 min.
Ingredience
- 180mililitrůVíno bílé
- 1600gramůNudle široké
- 1000gramůKuřecí prsa
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůPórek
- 100gramůKedlubna
- 30gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůGlutasol
- 15gramůPetržel - nať
- 500gramůŠunka dušená
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůSolamyl
- 100gramůHouby černé
- 400mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1210 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je studenou vodou a necháme na cedníku okapat.
- 2V hluboké pánvi opečeme na malém množství oleje těstoviny do chřupava a dáme je na teplo.
- 3Do pánve nalijeme vývar a přidáme na nudličky nakrájené, uvařené kuřecí maso (svalovina - prsíčka nebo stehna).
- 4Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, očištěný a omytý pórek, kedlubny nebo bambusové výhonky nakrájíme také na nudličky a spolu s černými houbami přidáme do pokrmu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a krátce povaříme.
- 5Nakonec směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes těstoviny.
- 6Při podávání zdobíme pokrm omytou a jemně překrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.