Kantonské nudle

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1210 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je studenou vodou a necháme na cedníku okapat.
  • 2
    V hluboké pánvi opečeme na malém množství oleje těstoviny do chřupava a dáme je na teplo.
  • 3
    Do pánve nalijeme vývar a přidáme na nudličky nakrájené, uvařené kuřecí maso (svalovina - prsíčka nebo stehna).
  • 4
    Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, očištěný a omytý pórek, kedlubny nebo bambusové výhonky nakrájíme také na nudličky a spolu s černými houbami přidáme do pokrmu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes těstoviny.
  • 6
    Při podávání zdobíme pokrm omytou a jemně překrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.