Kapama s lilkem
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 750gramůLilek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
85 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso osušíme a nakrájíme na větší kusy. Pokrájíme nadrobno cibuli a v hlubší pánvi ji krátce orestujeme na rozehřátém olivovém oleji(1,5 dl). K cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, Vše promícháme, přidáme vodu a necháme pod pokličkou dusit.
- 2Mezitím si oloupeme lilek, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme 1/2 hodiny "vypotit", tak se zbavíme pálivé chuti. Potom lilek omyjeme, osušíme a obalíme v mouce.
- 3Obalená kolečka lilku osmažíme v druhé pánvi z obou stran na rozpáleném oleji (1,5 dl), potom ho přidáme k masu, promícháme a dusíme do doby, až maso bude měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.