Kapama s lilkem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
85 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hovězí maso osušíme a nakrájíme na větší kusy. Pokrájíme nadrobno cibuli a v hlubší pánvi ji krátce orestujeme na rozehřátém olivovém oleji(1,5 dl). K cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, Vše promícháme, přidáme vodu a necháme pod pokličkou dusit.
  • 2
    Mezitím si oloupeme lilek, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme 1/2 hodiny "vypotit", tak se zbavíme pálivé chuti. Potom lilek omyjeme, osušíme a obalíme v mouce.
  • 3
    Obalená kolečka lilku osmažíme v druhé pánvi z obou stran na rozpáleném oleji (1,5 dl), potom ho přidáme k masu, promícháme a dusíme do doby, až maso bude měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.