Kapr dušený s hrozinkami
45 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150gramůCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžíceOcet kvasný lihový
- 100gramůHrozinky
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
189 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.
- 3Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 4Porce kapra podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.