Kapr dušený s hrozinkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
189 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.
  • 3
    Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.