Kapr dušený s rajčaty a česnekem
45 min.
Ingredience
- 240gramůKapr obecný
- 20gramůOlej rostlinný
- 100gramůRajčata
- 50gramůCibule
- 2špetkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme. Kapra očistíme, osolíme, naporcujeme a obalíme v mouce. Česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Petrželovou nať jemně posekáme.
- 2Na rozpáleném oleji v hlubším rendlíku smažíme porce kapra z obou stran. Poté přisypeme cibuli, česnek, rajčata a pod poklicí dusíme.
- 3Měkkou rybu naložíme na talíř, přelijeme dušenými rajčaty s cibulí a česnekem a posypeme petrželovou natí. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.