Kapr na červeném víně
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVíno červené
- 5gramůJíška instantní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1200gramůKapr obecný
- 20gramůCeler - nať
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
556 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
- 2Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.