Kapr na cibuli s rýží

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
47 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky, v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji.
  • 2
    Rýží dobře promyjeme, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přisypeme tymián, promícháme a zalijeme 5-6 dl horké vody. Pánev zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny.
  • 3
    Kapra očistíme, vykucháme a dobře omyjeme. Na bocích kapra, od páteře směrem dolů, uděláme nožem zářezy hluboké asi 5 mm a od sebe přibližně 3 cm. Pak kapra potřeme olejem, celého osolíme a opepříme.
  • 4
    Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj rovnoměrně rýži s cibulí, na rýži položíme kapra a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C do změknutí masa.
  • 5
    Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.