Kapr na čínském víně
45 min.
Ingredience
- 60gramůHrozinky
- 50gramůŠalotka
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 30gramůCukr krupice
- 250mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 600gramůKapr obecný
- 350mililitrůVíno rýžové čínské
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V misce s vlažnou vodou necháme bobtnat 20 minut hrozinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a šalotku a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a smažíme na něm 4 minuty nasekanou cibuli a šalotku. Přidáme kapří plátky, po minutě je obrátíme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme svazeček aromatických bylinek a na mírném plameni 10 minut povaříme. Rybí plátky vyjmeme a udržujeme teplé v hlubší servírovací míse.
- 2Polovinu tekutiny vyvaříme, vyjmeme svazeček aromatických bylinek, přidáme cukr, ocet a scezené a osušené hrozinky. Vše uvedeme do varu, zhasneme plamen a vmícháme zbývající olej. Rybí maso přelijeme takto získanou omáčkou, posypeme ho petrželkou a hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.