Kapr na grilu s kmínem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
67 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.
  • 2
    Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.
  • 3
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.
  • 4
    Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.