Kapr na grilu s kmínem
30 min.
Ingredience
- 400gramůKapr obecný
- 1decilitrOlej olivový
- 1litrMléko polotučné
- 400gramůMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKmín celý
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrVíno portské
- 1lžíceMed včelí
- 1kusCitrony
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
67 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.
- 2Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.
- 3Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.
- 4Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.