Kapr na japonský způsob
45 min.
Ingredience
- 200gramůKapr obecný
- 2špetkySůl
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePažitka
- 100gramůMlíčí z kapra
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 2krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 0,5decilitrVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.
- 2Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.
- 3Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.
- 4Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.