Kapr na mandlích
45 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMandle
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 800gramůKapr obecný
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
428 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné porce kapra osolíme, zasypeme jemně sekanou petrželovou natí, přitiskneme ji na maso a obalíme v mouce.
- 2Mandle zalijeme vroucí vodou, po chvíli scedíme, mandle oloupeme a podélně nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu másla dáme na dno pekáče, druhou polovinu rozpustíme.
- 3Kapra vložíme do pekáče, přelijeme máslem, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. V průběhu pečení kapra poléváme šťávou a případně ještě podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se kapr nezačal vařit. Na závěr kapra posypeme mandlemi a pečeme, dokud nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.