Kapr na mandlích

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
428 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné porce kapra osolíme, zasypeme jemně sekanou petrželovou natí, přitiskneme ji na maso a obalíme v mouce.
  • 2
    Mandle zalijeme vroucí vodou, po chvíli scedíme, mandle oloupeme a podélně nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu másla dáme na dno pekáče, druhou polovinu rozpustíme.
  • 3
    Kapra vložíme do pekáče, přelijeme máslem, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. V průběhu pečení kapra poléváme šťávou a případně ještě podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se kapr nezačal vařit. Na závěr kapra posypeme mandlemi a pečeme, dokud nezezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.