Kapr na víně se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 700gramůKapr obecný
- 150gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůVíno bílé
- 2špetkyKmín mletý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra rozkrájíme na porce, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přimícháme zeleninu a osmažíme. Na závěr vložíme porce kapra, posypeme kmínem a osmažíme z obou stran. K rybě přilijeme víno a na mírném plameni dusíme zhruba 35 minut, pokud je třeba, přilijeme víno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.