Kapr na žampionech, zeleninový salát
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 140gramůKapr obecný
- 30gramůCibule
- 3gramyMáslo čerstvé
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůBrambory vařené
- 100gramůZelí čínské
- 40gramůMrkev kořen
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou porci kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme v pekáčku na másle. Maso vyjmeme.
- 2Na výpeku orestujeme očištěné, nakrájené žampiony a cibuli, přidáme porci kapra a pekáček dáme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa.
- 3Omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Smícháme v míse a přelijeme sladkokyselou zálivkou z octa, soli, pepře a sladidla.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, porci kapra ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.