Kapr pečený na slanině
40 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 100gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2kusyKapie
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
747 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 3Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
- 4Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.
- 5V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.