Kapr pečený na slanině

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
747 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 3
    Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
  • 4
    Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.
  • 5
    V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.