Kapr pečený s rýží

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
53 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
774 mg
Cukr
135 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme asi 2 hodiny v chladničce.
  • 2
    Pekáč vymažeme částí másla, urovnáme do něj porce kapra, zaprášíme mletou paprikou a obložíme vařenou nebo dušenou rýží.
  • 3
    Polovinu smetany rozmícháme s hořčicí a vegetou. Směsí zalijeme kapra i rýži, obložíme plátky zbylého másla a přikryjeme druhým pekáčem.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a během pečení přeléváme zbylou smetanou.
  • 5
    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.