Kapr po Gruzínsku
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme a naporcujeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Jádra vlašských ořechů umeleme, petrželovou nať posekáme, půl citronu nakrájíme na plátky.
- 2V hlubokém rendlíku čtvrt hodiny vaříme zeleninu ve vodě s octem. Poté přidáme porce kapra, osolíme, plamen zmírníme, aby se vývar táhl. Měkkou rybu po zhruba dvaceti minutách přendáme na mísu. Vývar necháme vychladnout, poté ho přecedíme, přidáme mleté ořechy, cibuli, čtvrt lžičky mletého pepře a dobře promícháme.
- 3Kapra podáváme vychlazeného, přelitého připravenou omáčkou, posypaného sekanou petrželovou natí. Zdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.