Kapr po zámecku

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
  • 2
    Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v mouce. Na rozpáleném slunečnicovém oleji rybu prudce osmažíme. Necháme ji, aby z ní okapal přebytečný tuk. Na menší kousky roztrháme omyté salátové listy. Smícháme je s cherry rajčátky.
  • 3
    Přichystáme marinádu. Mořskou sůl vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme paličkou. Přidáme česnek, nadrobno nasekaný kopr a olej. Přilijeme šťávu z jednoho citronu a přisypeme špetku rybího koření.
  • 4
    Toastový chléb opečeme v toastovači.
  • 5
    Osmažené kousky kapra přelijeme marinádou a podáváme s opečenými toasty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.