Kapr po zámecku
45 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSalát ledový
- 8kusůRajčata Cherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 4krajíceChléb toastový
- 1lžičkaKoření na ryby
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1000gramůKapr obecný
- Na marinádu
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceSůl mořská
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůKopr čerstvý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
- 2Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v mouce. Na rozpáleném slunečnicovém oleji rybu prudce osmažíme. Necháme ji, aby z ní okapal přebytečný tuk. Na menší kousky roztrháme omyté salátové listy. Smícháme je s cherry rajčátky.
- 3Přichystáme marinádu. Mořskou sůl vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme paličkou. Přidáme česnek, nadrobno nasekaný kopr a olej. Přilijeme šťávu z jednoho citronu a přisypeme špetku rybího koření.
- 4Toastový chléb opečeme v toastovači.
- 5Osmažené kousky kapra přelijeme marinádou a podáváme s opečenými toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.