Kapr po židovsku
50 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOcet vinný
- 4kusyNové koření celé
- 200gramůCibule
- 1kusPepř černý celý
- 1lžíceKapří jikry
- 1kilogramKapr obecný
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
948 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli.
- 2Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra.
- 3Dále přidáme česnek a necháme vařit.
- 4Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít.
- 5Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.