Kapr podle Petra Voka
40 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1000gramůKapr obecný
- 25gramůČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1hrnekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
56 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
287 mg
Cukr
88 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra protkneme proužky slaniny, posypeme mletou paprikou, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na pánvi s rozehřátým olejem. Za občasného podlévání horkou vodou pečeme pod pokličkou doměkka.
- 2Upečené porce kapra upravíme na talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou a na proužky nakrájenou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.