Kapr s celerem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 60gramůBazalka
- 600gramůKapr obecný
- 1kusCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4kusyŠalotka
- 80mililitrůřepkový olej
- 250gramůCeler řapíkatý
- 250mililitrůVíno bílé
- 4kusyRajčata
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky kapra pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme, přikryjeme a dáme chladit. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Šalotku oloupeme a nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Obě přísady podusíme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Přilijeme bílé víno.
- 3Do zapékací nádoby poskládáme plátky kapra. Posypeme sekanou bazalkou, česnekem a rajčaty. Navrch rozložíme plátky citronu. Nádobu uzavřeme alobalem a pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.