Kapr s křenem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceKřen
- 800gramůKapr obecný
- 1špetkaKari koření
- 5lžicKečup
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Porce kapra bez kůže vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a vše polijeme kečupem (nebo rajčatovým protlakem). Na každou porci položíme navrch kousek másla.
- 2Kapra pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného podlití horkou vodou.
- 3Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.