Kapr s mandlemi dušený v pivu
35 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 120gramůPerník
- 50gramůMandle
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůKapr obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny.
- 2Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.