Kapr s mandlemi dušený v pivu

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny.
  • 2
    Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.