Kapr s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPórek
- 3lžícePetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrOcet vinný
- 1,2kilogramyKapr obecný
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,25litrMasox
- 1lžíceCitronová kůra
- 125gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceKřen
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme cibuli. Oloupeme mrkev a celer a nakrájíme nahrubo. Očistíme a podélně rozpůlíme pórek, který nakrájíme na proužky.
- 2Petrželku omyjeme a dáme ji se zeleninou do velkého hrnce. Přidáme litr vody, nové koření, bobkový list, sůl, ocet a celý pepř. Povaříme 20 minut.
- 3Z chleba odkrojíme kůrku a rozpustíme ho v masoxu. Masový vývar přelijeme do hrnce, přidáme bobkový list, citronovou kůru a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Vyndáme bobkový list, citronovou kůru, přidáme křen a zbytek citronové šťávy, muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 5Podáváme s kaprem, kterého naporcujeme a osmažíme přírodně na pánvi na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.