Kapr s rozinkami a šalotkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
498 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji do zlatova. Posypeme cukrem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání necháme mouku zezlátnout, potom přilijeme vodu s octem. Přidáme omyté rozinky, plátky mandlí, vše zvolna vaříme 15 minut.
  • 3
    Připraveného celého kapra vložíme do vývaru a vaříme přibližně 30 minut.
  • 4
    Měkké maso položíme na nahřátou plochou mísu a přelijeme vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.