Kapr s rozinkami a šalotkou
70 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle plátky
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1200gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
498 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém oleji do zlatova. Posypeme cukrem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání necháme mouku zezlátnout, potom přilijeme vodu s octem. Přidáme omyté rozinky, plátky mandlí, vše zvolna vaříme 15 minut.
- 3Připraveného celého kapra vložíme do vývaru a vaříme přibližně 30 minut.
- 4Měkké maso položíme na nahřátou plochou mísu a přelijeme vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.