Kapr se žampionovou nádivkou

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
48 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
437 mg
Cukr
966 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla. Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.