Kapr se žampionovou nádivkou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 140gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
48 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
437 mg
Cukr
966 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla. Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků. Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou. Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.