Kapr se zeleninou na pivu
45 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 1kusPetržel kořen
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyNové koření celé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůKapr obecný
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 200gramůMrkev kořen
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého kapra naporcujeme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
- 2Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, mírně osladíme a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a povaříme asi 10 minut.
- 3Na jiné pánvi opečeme na másle a na oleji porce kapra dozlatova.
- 4Zeleninu zahustíme maizenou, vložíme do ní porce kapra a chvíli vše povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.