Kapr smažený na másle

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1047 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
61 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z kapra vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme pod fólií do druhého dne v chladu.
  • 2
    Filety osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se lžící piva a ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpustíme větší množství přepuštěného másla, aby filety byly při smažení ponořené. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení porce kapra vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 4
    Podáváme s dílky citronu a s petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.