Kapr smažený na másle
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyKapr obecný
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 10lžicStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusCitrony
- 1hrstPetržel - nať
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1047 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
61 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Filety z kapra vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme pod fólií do druhého dne v chladu.
- 2Filety osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se lžící piva a ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme.
- 3V hlubší pánvi rozpustíme větší množství přepuštěného másla, aby filety byly při smažení ponořené. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení porce kapra vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Podáváme s dílky citronu a s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.