Kapr špikovaný
60 min.
Ingredience
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 100gramůZelenina kořenová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary sterilované
- 200gramůSlanina vepřová
- 1200gramůKapr obecný
- 100gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,06litrOcet kvasný lihový
- 0,06litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
45 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapra omyjeme, hřbet zbavíme kůže a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a marinujeme ve směsi nakrájené cibule, kořenové zeleniny, bobkového listu, vína a octa nejméně 2 hodiny.
- 2Potom kapra vložíme do vymaštěného pekáčku břichem dolů, obložíme jej plátky slaniny a pečeme v horké troubě. Podléváme vlastní šťávou. Upečenou rybu přendáme na mísu a necháme na teplém místě.
- 3Ve vypečené šťávě osmahneme mouku a přidáme nasekané kapary. Vše zalijeme marinádou a doplníme vývarem na 1/2l. Omáčku povaříme, prolisujeme a podáváme k pečené rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.