Kapr v bylinkové strouhance
30 min.
Ingredience
- 200gramůStrouhanka
- 2lžícePetržel kudrnka
- 3kusyTymián čerstvý
- 800gramůKapr obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůMáslo čerstvé
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1416 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
108 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.
- 2Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.
- 3Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.