Kapr v houbové smetanové omáčce
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekHouby čerstvé
- 100gramůTuk
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůRýže dušená
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na tuku.
- 2Opečené porce vyjmeme a do výpeku vložíme očištěné, nakrájené houby. Podusíme je, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Vložíme zpět porce kapra, krátce podusíme a nakonec vše promícháme s předem uvařenou nebo dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.