Kapr v pekáči
70 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 2decilitryOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1500gramůKapr obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
82 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěného a omytého kapra uvnitř osolíme a kůži na několika místech nařízneme.
- 2Cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a promícháme. Směs vložíme do pekáče, navrch položíme kapra a vše zalijeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- 3Vejce rozšleháme, vmícháme do nich oloupaný, rozdrcený česnek, ocet, lžíci oleje a mleté ořechy. Nalijeme na kapra a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.