Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi

60 min.
Polsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nasekáme na jemno. Bobkový list nalámeme a spolu s jalovcem roztlučeme v hmoždíři. Citron omyjeme, kůru na jemno nastrouháme a vymačkáme šťávu.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a koření. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Zalijeme pivem, citronovou šťávou a vmícháme citronovou kůru. Zakryté podusíme na středním ohni cca 20 minut.
  • 3
    Mezitím omyjeme a osušíme kapra, hlavu odstraníme a zbytek nakrájíme na 8 porcí. Omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Nastrouháme do ní perník a necháme ho rozpustit. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme maso, promícháme a zakryté cca 15 minut podusíme.
  • 4
    Mandlové lupínky osmahneme nasucho dozlatova. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme na jemno.
  • 5
    Kapra i s omáčkou rozdělíme na talíře, dozdobíme mandlemi a petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.