Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 6kusůJalovec
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1,2kilogramyKapr obecný
- 20gramůPerník
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMandle plátky
- 0,5kusCitrony
- 0,5litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5hrstPetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nasekáme na jemno. Bobkový list nalámeme a spolu s jalovcem roztlučeme v hmoždíři. Citron omyjeme, kůru na jemno nastrouháme a vymačkáme šťávu.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a koření. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Zalijeme pivem, citronovou šťávou a vmícháme citronovou kůru. Zakryté podusíme na středním ohni cca 20 minut.
- 3Mezitím omyjeme a osušíme kapra, hlavu odstraníme a zbytek nakrájíme na 8 porcí. Omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Nastrouháme do ní perník a necháme ho rozpustit. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme maso, promícháme a zakryté cca 15 minut podusíme.
- 4Mandlové lupínky osmahneme nasucho dozlatova. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme na jemno.
- 5Kapra i s omáčkou rozdělíme na talíře, dozdobíme mandlemi a petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.