Kapr v sardelové marinádě
30 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMajonéza
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusPetržel - nať
- 400gramůKapr obecný
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůOkurky nakládané
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSardelová pasta
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
193 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra osušíme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na části oleje. Porce vyjmeme a vykostíme.
- 2Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou okurku. Vmícháme sardelovou pastu a necháme vychladnout.
- 3Studené porce kapra upravíme na talířky a přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem, octem a solí. Necháme několik hodin proležet.
- 4Před podáváním ozdobíme každou porci dílkem vařeného vejce a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.