Kapr vařený v bylinkách
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
247 mg
Cukr
189 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Potom maso po obou stranách osolíme a vždy po dvou kusech vložíme do mikrotenových sáčků spolu s nadrobno nasekanými bylinkami. Sáčky dobře zavážeme a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut.
- 3Uvařené porce kapra upravíme na talíře a polijeme rozpuštěným máslem.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.