Kapr zapečený v houbovém kubovi

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1795 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
98 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.
  • 2
    Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.
  • 3
    Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.
  • 4
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.