Kapr zapečený v houbovém kubovi
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200gramůHouby sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 200gramůSlanina vepřová
- 500gramůJečné kroupy
- 1lžičkaKmín celý
- 1500gramůKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5stroužkůČesnek
- 200gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1795 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
98 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.
- 2Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.
- 3Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.